Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Creatoarea chineză Cao Fei colaborează cu BMW pentru a aduce arta digitală în maşini
bmw art cars

Creatoarea chineză Cao Fei colaborează cu BMW pentru a aduce arta digitală în maşini

Creatoarea chineză Cao Fei colaborează cu BMW pentru a aduce, în premieră, arta digitală în vehiculele produse de această companie, informează Art News.

Astfel, noul BMW iX M60 va avea opţiunea „Digital Art”, care transformă interiorul maşinii într-o instalaţie digitală imersivă realizată de Cao Fei şi numită „Quantum Garden”.

Cao dă naştere, în lucrările sale, unor lumi psihedelice. În locul clasicelor pânze, ea preferă ecranele, pentru a construi universuri utopice.

Aceasta nu este prima sa colaborare cu brandul BMW. A realizat un model „art car” pentru BMW, anume un automobil modificat prin intervenţie artistică. Cao Fei a lucrat atunci pe un BMW M6 GT3. De asemenea, a făcut parte din juriul care a ales designerii pentru modelul BMW M4 GT4. Prima sa expoziţie personală a fost comisionată şi prezentată prin programul „Muse” al Rolls-Royce.

BMW a colaborat, de-a lungul timpului, cu mai mulţi artişti care au lucrat pe automobile devenite astfel unicat. În proiectul „Art Cars” se regăsesc Alexander Calder, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Jenny Holzer şi Jeff Koons.

Credit foto: Facebook/ BMW Group Culture