Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Societate   /  Artistul american Jeff Koons va decora o nouă maşină de colecţie pentru BMW

Artistul american Jeff Koons va decora o nouă maşină de colecţie pentru BMW

Artistul american Jeff Koons se alătură unei liste de nume mari, precum Alexander Calder, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Robert Rauschenberg şi John Baldessari care au folosit o maşină BMW ca “pânză” pentru operele lor, automobilul devinind, astfel, de colecţie.

Proiectul derulat de constructorul de automobile datează încă din 1975 şi este a doua oară când Koons ia parte la el. Automobilul M3 GT2 din 2010, “tunat” artistic de acesta a concurat la Le Mans.

“Când o maşină nu este în cursă, atunci când treci pe lângă automobil, acesta trebuie să îţi dea un semnal legat de  ce are sub capotă”, a spus artistul, citat de Forbes.

De data aceasta, “pânza” lui Koons va fi un  BMW Seria 8 Gran Coupé iar lucrarea ce va înfrumuseţa automobilul de lux este un omagiu adus “pop art”-ului. Conceptul este unul al rafinamentului şi măiestriei şi este rezultatul a 285 de ore de muncă. Interiorul maşinii este multicolor, creat din materiale rare, inclusiv piele de calitate iar un capac pentru suportul de pahare din automobil are semnătura artistului gravată.

Citiţi integralhttps://www.forbes.com/sites/nargessbanks/2021/09/04/american-artist-jeff-koons-creates-the-new-collectable-bmw-art-car/?fbclid=IwAR0ps9MUNYYlMIpBxaZlOssOaqthW54hzDQ92H6Emrodk5ojFXpBilf0NIk&sh=77f5fd33508d