Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Doi Joi – Porți deschise la Combinat și inaugurarea galeriei Arsmonitor
arsmonitor

Doi Joi – Porți deschise la Combinat și inaugurarea galeriei Arsmonitor

O nouă ediție a programului colaborativ Doi Joi va avea loc pe 14 septembrie și va reuni galerii de la Combinatul Fondului Plastic și alte spații expoziționale din București care vor avea program extins, putând fi vizitate până la ora 22:00.

Porți deschise la Combinat

Combinat Open Doors a ajuns la a șasea ediție, care va include expoziții, galerii și ateliere ale artiștilor deschise începând cu ora 18:00. Accesul este gratuit.

Atelierele artiștilor Victoria Zidaru, Marian Zidaru, Florentina Voichi, Mircea Roman și Alexandru Marinete vor putea fi vizitate până la ora 21:00.

Programul expozițional Open Doors 6 include: expoziția „Realpolitik” a lui Roman Tolici la Spațiul The Institute, care sondează adevărata esență a sistemelor politice cheie și a principalelor figuri influente ce au modelat istoria umană până în zilele noastre; „A Gathering Of The Invisible / O convocare a nevăzutului”, primul solo show al Cătălinei Milea, la galeria IOMO; expoziția „Transylvanian Forest” a lui Bogdan Mihai Radu organizată de Celula de Artă și găzduită de Art Safe; expoziția „Šimon Sýkora: Străin”, găzduită de Sandwich. Expozițiile vor putea fi vizitate până la ora 22:00.

Arsmonitor, la primul vernisaj

Un nou spațiu, Arsmonitor, va fi inaugurat în Casa Presei Libere (corp A2, la etajul al treilea) cu o expoziție ce reunește zece artiști – Radu Comșa, Dumitru Gorzo, Maxim Liulca, Gili Mocanu, Sorin Neamțu, Radu Pandele, Carmen Rasovszky, Gheorghe Rasovszky, Victoria Zidaru și Marian Zidaru.

Expoziția este intitulată „Abțibild. Arte neaplicate” și va putea fi vizitată până pe 1 noiembrie. Arsmonitor se prezintă ca fiind spațiu pentru colaborări și expoziții. Va fi deschis de luni până vineri, de la ora 09:00 la 17:00

Program extins de vizitare (până la 22:00) vor avea și Anca Poterașu Gallery și SAC/ Berthelot.

Proiectul Doi Joi a fost demarat în februarie 2022, cu obiectivul ca galeriile de artă din București să aibă program comun în a doua zi de joi a lunii.

Credit foto: arsmonitor.ro