Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Doi Joi – Vernisaj, performance, tur ghidat și program prelungit
doi joi, oct 23

Doi Joi – Vernisaj, performance, tur ghidat și program prelungit

Doi Joi, program colaborativ al galeriilor din București, va avea loc luna aceasta pe 12 octombrie, când mai multe spații vor organiza evenimente speciale și vor putea fi vizitate până la ora 22:00.

La Mobius este „Time to Set the Cage on Fire”, expoziție solo a lui Gino Rubert. Prezentând o varietate de lucrări în tehnică mixtă, noua expoziție invită spectatorii la o călătorie captivantă prin arhitectura complexă a relațiilor umane.

La Sandwich Library are loc performance-ul „Books on the Dancefloor”, instalație participativă creată de Corina Cimpoieru, Renate Dinu și Paula Dunker – un proces de deteritorializare cognitivă și senzorială a bibliotecii fizice printr-o serie de jocuri, acțiuni individuale și colective și practici de reconfigurare a cărților mutate de pe rafturile verticale în spațiul orizontal, non-ierarhic, al cunoașterii și interacțiunii.

Un eveniment special va avea loc la Atelier Liliana Basarab. Este vorba despre @Poeziecontemporanaromaneasca, cu Liliana Basarab și Cristina Ispas, aceasta din urmă fiind și curatoare. Născut din dorința de reconectare cu anumite voci poetice din spațiul românesc, proiectul se dezvoltă mai departe la intersecția mai multor idei de promovare a poeziei contemporane, bazate pe conceptele generoase și expansive de comunitate, arhivă (în mișcare) și curatoriat.

Suprainfinit va organiza un tur ghidat al expoziției „Neue Malerei: Cultural Cubism”, cu lucrări ale artistului german Christian Jankowski, curatoriată de Cristina Vasilescu.

Un alt performance – „Sequence #18: Here Was Once a Field”, instalație realizată, în colaborare, de HORA (Ioana Mincu add Mara Verhoogt) și Marco Verhoogt în vitrina galeriei Suprainfinit. Curatoare este Daniela Custrin. Instalația explorează efectul pe care expansiunea și transformările din zona periferică nordică a Bucureștiului l-au avut asupra câinilor vagabonzi din zonă, integrând o perspectivă speculativă în procesul de documentare, sub forma unei narațiuni adresate atât oamenilor, cât și non-umanilor. Această instalație este cea de-a patra dintr-o serie de cinci intervenții artistice realizate de artiști locali emergenți, parte a proiectului SEQUENCE & Mântuleasa în vitrina Galeriei Suprainfinit.

Galeriile Anca Poterașu (unde e deschisă expoziția „Poetics of Hospitality, Vol II”), Celulele Invitro („Însemnări”), Ivan („I Plant an Eye Against the Mind’s Grain”), Sandwich – Combinatul Fondului Plastic („Stranger”), Galateca („Sustainable Fashion Poetry”) și zece spații de la Combinatul Fondului Plastic („DIPLOMA Show”) au program prelungit de vizitare, până la ora 22:00.