Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Domul din Milano va fi restaurat cu 3 milioane de euro
duomo di milano

Domul din Milano va fi restaurat cu 3 milioane de euro

Regiunea Lombardia va oferi 3 milioane de euro în următorii trei ani pentru lucrări de restaurare care să pună în valoare catedrala Duomo din Milano și să protejeze complexul monumental.

Acest lucru a fost anunțat de consilierul regional pentru cultură Francesca Caruso în timpul vizitei sale la Veneranda Fabbrica del Duomo di Milano.

Printre intervențiile planificate se numără restaurarea Capocroce Nord, care ar urma să fie finalizată până la sfârșitul anului 2024, cu recuperarea stâlpilor, ferestrelor, turlelor, statuilor, gabioanelor și cornișelor care îmbogățesc cele trei laturi și acoperișul zonei care înconjoară Capela Madonei dell’Albero, în interiorul Domului.

Restaurarea transeptului exterior de nord-est va fi, de asemenea, finalizată până la sfârșitul anului 2024.

Lucrările vor implica și Tiburio Inferior, octogonul mare din acoperișul căruia se înalță Marele Spiridon care susține statuia Madonnina, și vor fi finalizate până în 2025, asigurând stabilitatea structurii. În cele din urmă, este planificată restaurarea orgăi antice a Domului: lucrările vor fi finalizate în 2026.

„Ne-am angajat dintotdeauna”, a subliniat Caruso, „să protejăm prețioasele noastre comori culturale. Această alocare suplimentară confirmă atenția noastră față de „bijuteriile” Lombardiei, patrimoniul neprețuit al regiunii noastre. Scopul este de a păstra integritatea istorică și artistică a unui loc care este un simbol al orașului Milano și al întregii Lombardii”.