Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Două statui de grădină, vândute în licitaţie cu 265.000 de dolari, după ce s-a descoperit că sunt opere egiptene de mii de ani

Două statui de grădină, vândute în licitaţie cu 265.000 de dolari, după ce s-a descoperit că sunt opere egiptene de mii de ani

Două statui, folosite ca decoraţiuni de grădină, au fost vândute în licitaţie în Marea Britanie, cu echivalentul a 265.000 de dolari (195.000 de lire sterline), după ce s-a descoperit că, de fapt, sunt opere egiptene vechi de mii de ani, arată CNN.

Obiectele proveneau dintr-o grădină din Sudbury, Suffolk, din estul Angliei.

Casa de licitaţie care s-a ocupat de respectiva tranzacţie a fost contactată iniţial de o familie care se muta şi nu îşi mai dorea aceste decoraţiuni.

Statuile deteriorate de vreme au stat în grădină până luna trecută şi au fost cumpărate pentru câteva sute de lire, în urmă cu 15 ani, câns au fost prezentate ca fiind copii de secol XVIII ale respectivelor artefacte, potrivit casei de licitaţii, citată de CNN.

Mai mult, uneia dintre statui i-a fost lipit capul cu ciment, la cererea proprietarului anterior.

“Nu am pus întrebări şi le-am prezentat în licitaţie la un preţ de pornire între 300 şi 500 de lire. Apoi, totul a devenit o nebunie”, au adăugat reprezentanţii casei de licitaţii.

Sâmbătă, primul preţ a fost de 200 de lire dar, în 15 minute, cei care licitau prin telefon sau prin internet au dus suma de adjudecare la aproape 200.000 de lire, câştigătorul fiind o galerie de artă internaţională.

“Opinia generală a fost că sunt artefacte egiptene originale, care au fost considerate mult timp ca fiind copii”, a transmis casa de licitaţii.

Credit foto: Mander Auctions