Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Recomandările curatorial.ro – Instalații interactive, AI și târg de artă
mobu, targ, 3 curatorial.ro

Recomandările curatorial.ro – Instalații interactive, AI și târg de artă

Cel mai mare târg de artă organizat în țara noastră are loc weekendul acesta la București, unde Art Safari propune o ediție de vară, Anuala de artă și știință Neo Art Connect ocupă mii de metri pătrați cu instalații și diverse evenimente și unde a ajuns expoziția care a reprezentat România la Bienala de Arhitectură de la Veneția de anul trecut.

NAC @ Hala Laminor

Hala Laminor (Bulevardul Basarabia 256) găzduiește expoziția sinteză a Anualei de artă și știință Neo Art Connect – NAC 2024 – ediția a II-a. Curatoriată inovator, NAC beneficiază în acest an de 15.000 de metri pătrați dedicați artei și științei.

Participă mai mult de 100 de artiști români și străini, consacrați și emergenți, care prezintă instalații interactive, lucrări de realitate augmentată și inteligență artificială. Au loc de asemenea conferințe și spectacole.

Evenimentul organizat de Galeria Galateca, Asociația culturală NeoArt România și UNITH2B architects are loc până la 2 iunie.

MoBU @ Romexpo

MoBU – Târgul internațional de artă București poate fi vizitat, în regim gratuit, în Pavilionul Central al Romexpo până la 2 iunie.

La cea de-a doua ediție participă 50 de expozanți (galerii, spații independente de tip artist-run și universități), care propun lucrări realizate de mai mult de 170 de artiști consacrați și emergenți din Marea Britanie, China, Germania, Japonia, Polonia, Republica Moldova, România, Ucraina și Ungaria.
Printre aceștia se află Mircia Dumitrescu, Horea Paștină, 1-Q Sapro, ATOMA, loan Nemțoi, Ion Grigorescu, Vasile Gorduz, Bela Zoltan, Felix Aftene, Eugen RaportoruFrancisc Chiuariu și Damien Hirst.

Târgul oferă 22.000 mp de artă contemporană în proximitatea Bookfest, care e deschis de asemenea până la finalul săptămânii.

Ediția de vară Art Safari 

Ediția de vară Art Safari prezintă cea mai mare dioramă LEGO® din lume. Dedicată Star Wars Rebels și compusă din mai mult de 1 milion de piese, cu o suprafață de 45 metri pătrați, ea este expusă în atriumul Palatului Dacia-România (Str. Lipscani).

Programul ediției – ce are loc până în 16 iunie – cuprinde teatru, cinema, muzică, spectacole de circ, ateliere de artă pentru copii, jucării și jocuri vintage. Copiii cu vârste sub 12 ani au acces gratuit. Pentru adulți, accesul la ediția de vară se face în baza unui bilet disponibil online sau la intrare.

Programul de vizitare a ediției de vară, precum și a expozițiilor sezonului curent Art Safari este: joi – duminică, în intervalul 12:00 – 21:00 (ultima intrare: 20:30).

„Now Here There”, de la Veneția la București

„Now Here There / Acum – Aici – Acolo”, expoziția care a reprezentat România la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2023, este prezentată la parterul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” până în 2 iunie, parte din programul Romanian Design Week 2024.

Now Here There” este o expoziție concept care a adus pentru prima dată pe scena internațională invenții românești uitate, care ar fi putut schimba agenda climatică mondială; alături de inovații de arhitectură contemporană românească, ce pot defini modalități noi de lucru pentru un laborator al viitorului.

Expoziția – coordonată de arh. Emil Ivănescu, care a realizat proiectul împreună cu Simina Filat, Cătălin Berescu și Anca Păsărin – a fost vizitată de aproximativ 3 milioane de persoane, în perioada mai 2023 – mai 2024, prin expunerea internațională și națională.

Foto: MoBU – International Art Fair of Bucharest (c) curatorial.ro