Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia „Dacia. Ultima frontieră a romanității”, vernisată în octombrie la Roma
tezaurul de la peretu, mnir

Expoziţia „Dacia. Ultima frontieră a romanității”, vernisată în octombrie la Roma

Expoziția „Dacia. Ultima frontieră a romanității”, care prezintă circa 700 de piese din 46 de instituții muzeale din România, Republica Moldova și Italia, va fi vernisată în octombrie la Roma.

„Dacia. Ultima frontieră a romanităţii”, dedicată civilizației geților și dacilor, a celei romane, precum și a primilor migratori în acest spațiu, coordonată de Muzeul Național de Istorie a României, va fi deschisă publicului în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024.

Portrete ale dacilor și monede romane

Expoziția reprezintă o călătorie de peste 1.400 de ani, în timp și spațiu, prilejuită de piese de o valoare excepțională, lucrate din metale prețioase și comune, ceramică, sticlă, lemn, fildeș și os, inscripții și statui din colecția Muzeului Național de Istorie a României și colecțiile muzeelor partenere.

Mai mult, vor fi expuse portrete ale dacilor, inscripții privind războaiele dacice și o serie de monede imperiale romane cu tematică dacică, prezentate publicului în premieră.

Cheltuielile pentru organizarea şi pregătirea expoziţiei vor fi asigurate în limita fondurilor aprobate, prin bugetele Ministerului Culturii,  Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Externe şi al Institutului Cultural Român.

Foto credit: Tezaurul de la Peretu, jud. Teleorman, a doua jumătate a secolului al IV-a a.C., Muzeul Național de Istorie a României