Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția de cinci stele „David Hockney: Drawing from Life” a revenit la National Portrait Gallery
hockney

Expoziția de cinci stele „David Hockney: Drawing from Life” a revenit la National Portrait Gallery

În programul de toamnă al National Portrait Gallery din Londra a revenit expoziția de cinci stele, „David Hockney: Drawing from Life” care a fost prezentată timp de doar 20 de zile, înainte de închiderea Galeriei din cauza pandemiei, în martie 2020.

Expoziția explorează munca artistului din ultimele șase decenii prin intermediul portretelor sale intime a cinci persoane: mama sa, Celia Birtwell, Gregory Evans, Maurice Payne și artistul însuși.

Familiaritatea sa cu subiecții îi permite să lucreze cu o gamă largă de medii și stiluri, de la creion și cerneală, la colaj fotografic și iPad.

hockney1

„Celia, Carennac, august 1971”, David Hockney

Expoziția din 2023 prezintă, de asemenea, cu o selecție de peste treizeci de portrete noi. Pictate din viață, acestea înfățișează prieteni și vizitatori ai artistului în atelierul din Normandia între 2021 și 2022.

„David Hockney: Drawing From Life” îl prezintă pe Hockney ca desenator din anii 1950 până în prezent, de la primele sale desene până la unele dintre cele mai recente picturi, inclusiv portretul cântărețului Harry Styles.

Expoziția va rămâne deschisă până la 21 ianuarie 2024.

Foto credit: „Self Portrait”, David Hockney, 22 noiembrie 2021, acrilic pe pânză