Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție imersivă Jean Paul Gaultier. Casa de modă își deschide porțile pentru public
gaultier paris

Expoziție imersivă Jean Paul Gaultier. Casa de modă își deschide porțile pentru public

Casa de modă Jean Paul Gaultier din Paris își deschide timp de trei zile porțile pentru public. Este una dintre cele mai frumoase clădiri private din capitala franceză, se află la adresa 325 Rue Saint Martin, are șapte etaje, găzduiește atelierul creatorului de modă și, în prezent, o expoziție „imersivă” ca parte a salonului Paris Photo.

Intepretările studenților la Fotografie de la Universitatea de Artă și Design din Lausanne asupra parfumului „Scandal” al lui Gaultier, un amestec de artă și reclamă, au fost transforrmate în print-uri monumentale pe material textil și perne enorme pentru evenimentul numit „Under Your Smell”.

Odată cu expoziția, clădirea belle époque care adăpostește sediul casei de modă și pe care Gaultier și-a pus amprenta va putea fi admirată din interior.

Palat al Proletariatului devenit sediu haute couture

Casa era cunoscută ca Palatul Proletariatului, după ce a fost comandată în 1912 de o societate alcătuită din 200.000 de membri numită  Avenir du Prolétariat, iar de atunci a fost fabrică de panglici, sală de box și club de noapte, Le Palace.

Foarte aproape de Saint Denis, în cartierul mai puțin elegant Marais, casa a fost cumpărată de Gaultier în 2004, la doi ani după ce fusese sediul campaniei prezidențiale a socialistului Lionel Jospin.

Designerul a cerut arhitecților să proiecteze totul în alb, negru și gri, și au fost păstrate decorațiunile originale. Cum sediul casei de modă strânește mult interes în zonă și după ce Gaultier s-a retras oficial odată cu cel de-al 50-lea show haute couture al său, în ianuarie 2020, clădirea a fost deschisă două zile în fiecare an unui public exclusivist.

Florence Tétier, directorul creativ, a spus că folosirea spațiului este în continuu regândită. Din acest motiv au apelat la studenții fotografi. Rezultatul va putea fi analizat până pe 13 noiembrie.

Credit foto: Samuel Spreyz/ ECAL