Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Festivalul Street-Art la Sibiu

Festivalul Street-Art la Sibiu

O nouă ediție a festivalului SISAF (Sibiu International Street Art Festival) va avea loc începând cu 19 iulie, sub auspiciile Asociației Art Factory Transylvania și ale Primăriei Sibiu.

Revitalizarea spațiului urban și public prin artă stradală este o practică actuală în multe orașe din întreaga lume, prin care artiștilor le sunt puse la dispoziție fațade și calcane deteriorate, ziduri inestetice, suprafețe construite abandonate care, prin intervenții artistice prind o nouă viață.

O estetică optimistă, poetică, ironică și colorată creează imagini care adaugă un plus creativ unui oraș transilvănean, remarcabil deja prin caracterul său construit medieval, sporindu-i interesul turistic într-o notă vizual ludică.

Festivalul este deschis contribuțiilor artiștilor români și internaționali, proiectele afluente fiind supuse unei pertinente jurizări.

Anul acesta o selecție de 11 artiști și grupuri de artiști are mână liberă la picturi murale pe mari suprafețe; lucrările finalizate se vor adăuga celor deja existente din edițiile precedente- 96 la număr – care fac din SISAF cel mai amplu demers de acest gen din țară.

Citiţi integral pe e-zeppelin.ro