Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Filme din seria „Screen Tests” a lui Warhol, prezentate la Los Angeles
andy warhol, lou reed (coke) (1966) © the andy warhol museum, pittsburgh

Filme din seria „Screen Tests” a lui Warhol, prezentate la Los Angeles

Filme „Screen Tests” ale lui Andy Warhol, în care apar mai multe vedete, vor fi prezentate la târgul Frieze Los Angeles, care va avea loc la finalul acestei luni.

Expoziția va cuprinde opt dintre celebrele „Screen Tests”, realizate între 1963 și 1966, și este organizată de Christie’s cu Muzeul Andy Warhol.

Protagoniști sunt unii ca modelul Edie Sedgwick, colecționara Jane Holzer, cineastul și actorul Dennis Hopper și muzicianul Lou Reed, liderul Velvet Underground. Expoziția va fi deschisă în perioada 27 februarie – 14 martie.

„Screen Tests” se numără printre cele mai cunoscute lucrări ale lui Andy Warhol. În fiecare dintre ele, o persoană pășește în fața aparatului de fotografiat al artistului și rămâne acolo mai multe minute, uitându-se în obiectiv. Cei mai mulți dintre cei pe care Warhol i-a fotografiat pentru ele erau membri ai cercului său intim.

Expoziția de la Frieze Los Angeles, care denotă faptul că Hollywood-ul a fost o importantă sursă de inspirație pentru Warhol, reprezintă convergența între film, artă și istorie.

Imagine: Andy Warhol – Lou Reed (Coke) [ST269] (1966) © The Andy Warhol Museum, Pittsburgh