Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Fotograful de călătorii Joel Santos, invitat special la Photo Trends Festival
joel santos

Fotograful de călătorii Joel Santos, invitat special la Photo Trends Festival

Joel Santos, unul dintre cei mai apreciați fotografi de călătorie din lume, va fi invitat special la a doua ediție Photo Trends Festival, eveniment dedicat artelor vizuale care va avea loc în 2 Mai și Vama Veche în perioada 19 – 27 august.

În cadrul Photo Trends Festival, Joel Santos va susține un workshop gratuit de Travel and Documentary Photography.

Despre Joel Santos

Joel Santos s-a născut la Lisabona, în 1978, și este de meserie economist și jurnalist. Pasiunea pentru călătorii și fotografia i-au adus ulterior numeroase premii naționale și internaționale. În 2016, a primit prestigiosul Travel Photographer Of The Year, iar în 2005, VISÃO/BES (standarde WPP și juriu). A realizat scurtmetrajul „Identidade de um Território”, filmat pentru Geopark Estrela (UNESCO), cu care a câștigat premii la ART & Tour – Festivalul Internațional de Film de Turism (2019).

A publicat mai multe de o sută de articole și cronici, inclusiv National Geographic (SUA), Geo, The Guardian, The Times, Daily Mail, Courrier, Wired și The Sun. Fotografiile lui sunt folosite frecvent de branduri internaționale. A realizat documentare despre Etiopia, Niger, Ghana, Mongolia, China, Guatemala, Mexic, Costa Rica, Islanda, Norvegia si Portugalia. Santos este autor al unora dintre albumele foto cel mai bine vândute în Portugalia: „FOTOgrafia” (ediția a 9-a); „FOTOcomposição” (ediția a II-a), „FOTOpad” (ediția a IV-a), „FOTOedição” (Ediția a 3-a), „INDIA – The Color of Contrast” și „A Energia da Amazonia”. A fost editor șef al revistei „O Mundo da Fotografia Digital” (2007-2010) și colaborator regulat al revistei VISÃO. Din 2012 este ambasador Canon pentru Europa, Africa și Orientul Mijlociu, iar din 2019, ambasador Momondo pentru lumea întreagă.

Detalii despre programul festivalului pot fi consultate pe site-ul vslo.ro.

Un alt invitat special al festivalului este Vadim Ghirdă, corespondent Associated Press premiat anul acesta cu Pulitzer la categoria Breaking News Photography. Fotografiile pe care le-a realizat în Ucraina, la începutul războiului, i-au adus, alături de echipa de fotografi AP, cel mai important premiu dedicat fotojurnalismului.

La Photo Trends Festival va vernisa, pe 23 august, de la ora 18:30, expoziția „Ucraina. Războiul aproape de noi”, cu imagini realizate pe front și imprimate în condiții speciale, în format mare.