Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  FOTOREPORTAJ – Noaptea Albă a Galeriilor, în Centrul Vechi din București
suprapuneri, 2 3 galeria, curatorial.ro

FOTOREPORTAJ – Noaptea Albă a Galeriilor, în Centrul Vechi din București

Galerii, hub-uri creative și ateliere din București, Arad, Alba Iulia, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Reșița, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara și Târgu Mureș participă, weekendul acesta, la Noaptea Albă a Galeriilor. Zeci de spații sunt deschise vizitatorilor începând cu ora 18:00 și până la miezul nopții.

În a doua seară de Noaptea Albă a Galeriilor, centrul Bucureștiului era împânzit de oameni, fiecare în căutarea celui mai potrivit lucru de făcut sâmbăta.

Galeria Senso de pe Calea Victoriei își aștepta vizitatorii încă de la primele ore ale serii.

senso1, curatorial.ro

Galeria Senso, Credit foto: curatorial.ro

Etajul găzduia lucrări de Ion Anghel și Ioana Badea, Robert-Alexandru Burdușel, Ada Jugănaru, Sabina-Elena Legănaru, Ana-Ruxandra Pascu cuprinse în expoziția de grup „Castele de Nisip”, proiect pedagogic și auctorial. Selecția cuprinde schițe grafice, fotografie și obiect.

În apropiere, pe colț cu strada Franceză, 2/3 galeria prezenta o expoziție colaborativă, recent vernisată – „Suprapuneri”.

suprapuneri, 2 3 galeria, curatorial.ro

2/3 galeria, Credit foto: curatorial.ro

Proiectul fotografic colaborativ inițiat, coordonat și curatoriat de artistul vizual Răzvan Neagoe pornește de la premisele unui experiment care are în centrul lui tehnica dublei expuneri: un fotograf este invitat să „consume” un film prestabilit, pe care să îl trimită mai departe altui fotograf, care să construiască compozițional peste filmul expus cu imaginile latente ale primului.

„Suprapuneri” este o expoziție colaborativă între artiștii: Răzvan Neagoe, Mircea Modreanu, Horațiu Lipot, Claudia Retegan, Andreea Elena Teleagă, Ștefan Dinu, Irina Dora Dumitrașcu, Alexandru Maxim, Sabina Suru, Mihai Zgondoiu, Mircea Sorin Albuțiu, Justinian Scărlătescu, Andrei Fărcășanu, Olimpiu Bandalac și Sandu-Milea Lucian.

Străbătând Centrul Vechi, tot mai agitat odată cu lăsarea nopții, am vizitat pe strada Șelari spațiul Atelier 35, concept construit de Uniunea Artiștilor Plastici în anii ’70, dedicat artei experimentale.

atelier35, curatorial.ro

Atelier 35, Credit foto: curatorial.ro

Lucrările erau create in situ, iar pe pereți erau expuse lucrări în diverse tehnici create de Alexandra Ivanciu, Anca Mureșan, Beniamin Popescu, diana miron, Elena Scutaru, Marina Oprea, Nicolae Comănescu și Roberta Curcă. Expoziția poate fi vizitată până pe 21 octombrie.

atelier 35, curatorial.ro

Atelier 35, Credit foto: curatorial.ro

Noaptea Albă a Galeriilor a revenit anul acesta cu evenimente în format fizic, după ce anul trecut, în contextul pandemiei, a avut loc exclusiv online. NAG – organizată între 30 septembrie și 2 octombrie – este un eveniment la care publicul are acces gratuit.