Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Fragments from a Life I don’t Remember”, expoziție Ada Muntean, la Târgu Mureș
ada muntean, expozitie, curatorial.ro

„Fragments from a Life I don’t Remember”, expoziție Ada Muntean, la Târgu Mureș

Expoziția „Fragments from a Life I don’t Remember”, cu lucrări semnate Ada Muntean, va fi deschisă la Camera K’ARTE din Târgu Mureș în perioada 14 – 28 octombrie.

„Fragments from a Life I don’t Remember” explorează ambiguitatea și caracterul fluid pe care le dobândește identitatea omului contemporan, influențată fiind de câțiva factori principali – genetic, temporal și social.

Artista explică: „Experimentele mele vizează căutarea înțelegerii identității individuale pornind de la trecut, de la istorie, de la căutarea personală în jurul fotografiei de familie, a universului latent aflat în spatele traseului temporal dintre imagine și realul palpabil”.

Expoziția reprezintă o reflecție asupra sumei de întâmplări importante care ajunge să ne contureze ca oameni și a importanței fiecărui fragment de amintire care ne poate zgudui prezentul, chestionând ciclicități temporale, caracteristici identitare și nu în ultimul rând relativitatea viitorului.

Cine este Ada Muntean

Ada Muntean s-a născut în 1987, la Cluj-Napoca, unde trăiește și lucrează. În 2009, a absolvit secția Grafică a Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, unde ulterior a obținut masteratul și doctoratul în Arte Vizuale, în 2019. A beneficiat de burse universitare la Birmingham Institute of Art and Design, Marea Britanie, și Jan Matejko Academy of Fine Arts din Cracovia, Polonia. În 2015, a urmat un internship la Peckham Platform din Londra, iar în 2016, la Galeria Plan B din Berlin.

Între expozițiile personale se numără „Réalités corporelles: des identités incertaines”, la Institutul Cultural Francez din Cluj-Napoca, 2021; „Corporealities. Uncertain Bodies”, la Estopia Art Gallery, București, 2020; „Blackout.[Follow The White Rabbit]”, NEW NOW art space Frankfurt, 2018; „Agency of Unrealized Projects”, daadgalerie, Berlin, 2012.

În 2010, a expus în proiectul fotografic „SUPERBIASuburbia” în Noua Galerie a Institutului Cultural Român de la Veneția, prezentat în cadrul Bienalei de Arhitectură de la Veneția.

Anul acesta a expus pentru prima dată în Elveția, la Estopia Art Gallery Lugano.