Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Fundaţia Pollock – Krasner anunţă granturi în valoare totală de 2,7 milioane de dolari
Ilustraţie expoziţie picturi, Curatorial

Fundaţia Pollock – Krasner anunţă granturi în valoare totală de 2,7 milioane de dolari

Fundaţia Pollock – Krasner anunţă granturi în valoare totală de 2,7 milioane de dolari, pentru 106 artişti şi ONG-uri din lumea întreagă, informează artforum.com.

Cei care au primit finanţare vin din 16 ţări iar granturile sunt create pentru a susţine cariera artiştilor, pentru a le da posibilitatea de a închiria spaţii de lucru şi de a participa la rezidenţe care să le îmbogăţească experienţa.  Fondurile pot fi folosite şi pentru cheltuielile  curente.

Premiile principale – acordate unor artiste din Brazilia şi China

Premiul Lee Krasner pentru întreaga carieră a fost acordat artistei de origine braziliană Josely Carvalho, care a investigat teme politice prin intermediul poeziei, performance-ului, artei video, instalaţiilor şi serigrafiei. De altfel, este fondatoarea Silkscreen Project din New York, care îi învaţă pe membrii comunităţii să creeze bannere cu mesaje politice.

Beili Liu, născută în China, a primit premiul Pollock pentru creativitate, acordat pentru seria de instalaţii şi performance-uri numită „Dreams of the High North: Between Survival and Belonging”. Aceasta va fi prezentată în vara anului viitor, în Norvegia. Liu a primit, pe lângă premiul de 50.000 de dolari, un grant de 25.000 de dolari, acordat sculptorilor.