Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galeria Catinca Tăbăcaru, la târgul Expo Chicago 2023
expo chicago 2022. photo by justin barbin

Galeria Catinca Tăbăcaru, la târgul Expo Chicago 2023

Galeria Catinca Tăbăcaru din București va participa, alături de alți aproximativ 170 de expozanți, la târgul Expo Chicago 2023, care va avea loc în luna aprilie.

Galeria bucureșteană va expune anul acesta, în martie, și la târgul Art Basel Hong Kong în secțiunea „Discoveries”, alături de entități din Shanghai, Paris, Napoli, Los Angeles și Cape Town.

Pentru cea de-a zecea ediție, Expo Chicago va prezenta galerii din 36 de țări.

La târgul ce va avea loc între 14 și 16 aprilie, cu avanpremieră pe 13 aprilie, vor participa, între altele, Gallery 1957, Corbett vs. Dempsey, Cristea Roberts Gallery, Luis De Jesus, Edel Assanti, Kavi Gupta, half gallery, Rhona Hoffman Gallery, Jenkins Johnson Gallery, Kasmin, Monique Meloche Gallery, Galeria Nara Roesler și Michael Werner Gallery.

Pe lângă galeriile principale, târgul va include și secțiuni tematice, inclusiv secțiuni pentru ediții și cărți, precum și pentru expoziții speciale ale organizațiilor non-profit.

Secțiunea Profile, destinată proiectelor personale sau curatoriale ale galeriilor internaționale, va include Chambers Fine Art, Charlie James Gallery, Spinello Projects și WHATIFTHEWORLD.

Galeria Catinca Tăbăcaru, în secțiunea Exposure

Secțiunea Exposure, dedicată expozițiilor solo și de doi artiști ale galeriilor cu o vechime de cel mult 10 ani, va fi organizată de Aimé Iglesias Lukin, directoare și curator-șef pentru arte vizuale la Americas Society din New York.

Printre galeriile din această secțiune se numără Galeria Catinca Tăbăcaru, Deli Gallery, Embajada, First Floor Gallery Harare, Galeria Karen Huber, Instituto De Visión, kó, PIEDRAS, TERN și Voloshyn Gallery.

Într-un comunicat, fondatorul și directorul Expo Chicago, Tony Karman, a transmis: „Suntem extrem de mândri să întâmpinăm lumea la Chicago, odată cu revenirea la Navy Pier pentru ediția aniversară a Expo Chicago. Suntem profund recunoscători pentru munca depusă de Comitetul nostru de selecție, de expozanții noștri internaționali participanți, de sponsorul nostru principal Northern Trust și de numeroșii parteneri din întreaga lume care contribuie la cea de-a zecea ediție”.

Foto: Expo Chicago 2022 (c) Justin Barbin