Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galeria Jecza, cu doi artiști la târgul Untitled din Miami
constantin flondor, remember 1. lumina din pădurea mediaș, 2022 ulei, acrilic, cărbune și ulei pe pânză, 130 x 180 cm, copyright galeria jecza

Galeria Jecza, cu doi artiști la târgul Untitled din Miami

Galeria Jecza participă cu lucrări ale artiștilor Constantin Flondor și Tincuța Marin la târgul de artă contemporană Utitled, care are loc în perioada 6 – 10 decembrie, în Miami.

Aceasta este prima participare a galeriei timișorene la Untitled, parte din Miami Art Week, unul dintre cele mai semnificative evenimente de artă contemporană din lume.

Standul Galeriei Jecza din cadrul târgului are ca scop prezentarea moștenirii picturii românești prin practica a doi artiști emblematici ai istoriei recente a artei contemporane: Constantin Flondor, care în acest an împlinește 87 de ani, și Tincuța Marin, o artistă cu o prezență expozițională remarcabilă în ultimii ani. Niciunul dintre artiști nu a fost expus până acum în Statele Unite.

tincuța marin, untitled, 2023 ulei pe lemn, 42 x 62 cm, copyright galeria jecza

Tincuța Marin, „Untitled”, 2023, ulei pe lemn (c) Galeria Jecza

Galeria Jecza, fondată ca o afacere de familie în 2011 de Sorina Ianovici-Jecza și Andrei Jecza, a avut încă de la început o puternică propensiune pentru scena locală, foarte importantă în anii ’60 și ’70 (grupul Sigma printre alții). Galeria reprezintă artiști și grupuri de artiști din România, aducând în atenția publicului generații diferite de artiști și încurajând proiectele de cercetare aprofundată legate de diverse practici artistice. Alături de fundația și editura ce poartă același nume, galeria a devenit un puternic centru de cercetare pentru patrimoniul artei moderne și contemporane din Europa de Est.
Din 2018, Andrei Jecza a preluat și a rebranduit galeria, dezvoltând programul și lista de artiști reprezentați, scopul fiind acela de a extinde portofoliul galeriei, cu un accent deosebit pe Europa de Est.

Fotografie principală: Constantin Flondor, „Remember 1. Lumina din Pădurea Mediaș”, 2022 / ulei, acrilic, cărbune și ulei pe pânză (c) Galeria Jecza