Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galeria Tate Liverpool, închisă pentru o renovare de 30 de milioane de lire sterline
the,tate,art,gallery,albert,dock,in,liverpool,july,2020

Galeria Tate Liverpool, închisă pentru o renovare de 30 de milioane de lire sterline

Tate Liverpool va fi supus unei renovări majore în valoare de 29,7 milioane de lire sterline, sumă ce include o subvenție de 10 milioane de lire sterline din partea fondului guvernamental Levelling Up.

Muzeul, situat în Royal Albert Dock, va fi închis pentru renovare, începând cu 16 octombrie 2023, până în 2025.

În timpul închiderii, Tate Liverpool va continua să organizeze evenimente și proiecte punctuale în alte spații din oraș.

Directorul Helen Legg a declarat că a sosit momentul „să reimaginăm galeria pentru secolul XXI”, citează BBC. „De la deschiderea Tate Liverpool, în urmă cu 35 de ani, experiențele pe care publicul nostru dorește să le trăiască și tipul de lucrări pe care artiștii doresc să le realizeze s-au schimbat semnificativ”, a spus ea.

Renovările vor dezvolta galeria și spațiile de socializare pentru „un mediu flexibil și primitor, capabil să găzduiască oameni, artă și idei, în egală măsură”, a transmis un purtător de cuvânt.

Galeria a trimis recent un muzeu mobil – un camion plin cu operele sale de artă – într-un turneu pe străzile din comitatul Merseyside pentru a face arta mai accesibilă și mai incluzivă.

Tate Liverpool, între impresionism, pop art și artă contemporană

Prințul Charles a inaugurat Tate Liverpool, un depozit transformat, la șapte ani după revoltele din Toxteth din 1981, ca parte a regenerării Albert Dock.

Printre primele exponate de aici s-a aflat faimoasa „grămadă de cărămizi” – cele 120 de cărămizi aranjate în două straturi de sculptorul minimalist Carl Andre -, care a fost ironizată în presă când a fost expusă pentru prima dată la Londra.

De atunci, Tate Liverpool a găzduit o gamă largă de exponate, de la „Bed” al lui Tracy Emin la expoziții ale unor artiști precum Andy Warhol, Rene Magritte, Jackson Pollock, Leonora Carrington, JMW Turner și Claude Monet.

Finanțarea de 10 milioane de lire sterline a fost acordată de guvern și a făcut parte dintr-o ofertă combinată de 20 de milioane de lire sterline cu National Museums Liverpool pentru proiectele de la malul mării ale instituției.

Planul pentru programul pe 2024 va fi anunțat în lunile următoare.