Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galerii bucureștene, la Liste Art Fair Basel 2023
liste 2023, design fondazione europa

Galerii bucureștene, la Liste Art Fair Basel 2023

Galeriile bucureștene Ivan și Suprainfinit vor participa, în perioada 12 – 18 iunie 2023, la Liste Art Fair Basel, satelit al renumitului târg Art Basel.

Liste Art Fair a anunțat 88 de galerii care vor participa la ediția de anul acesta, care va avea loc în hala 1.1 de la Messe Basel, unde se desfășoară și Art Basel.

Printre expozanți se numără galerii cunoscute pentru prezentarea artiștilor în ascensiune, printre care François Ghebaly, Embajada, Addis Fine Art, Blindspot, Peana, Lodos și Sultana. Douăzeci de galerii vor participa la târg pentru prima dată, printre acestea aflându-se Regards, Afriart Gallery, PHD Group și wanda.

Joanna Kamm, directoarea Liste, a transmis într-un comunicat: „În ultimii ani, artiștii par să fi avut ca punct de plecare introspecția, dar anul acesta observăm o răsturnare de situație, cu priviri îndreptate spre exterior. Cu instalații imersive, inteligență artificială și imagini generate de calculator, precum și cu posturi puternice în pictură și fotografie, ei evidențiază cât de diferit este văzută lumea atunci când e experimentată din perspective diferite, în condiții diferite și în locuri diferite”.

Ivan revine la Liste după doi ani

Ivan Gallery a participat la Liste în 2021, iar în 2022, la Art Basel.

Galeria a fost deschisă în 2007, iar programul ei cuprinde artiști consacrați, precum Geta Brătescu, Paul Neagu, Lia Perjovschi și Ion Grigorescu, dar și emergenți, ca Silvia Amancei & Bogdan Armanu, Anca Benera & Arnold Estefan, Cristina David, Ștefan Sava și Iulia Toma.

Sunt reprezentați și artiști români contemporani care trăiesc și lucrează în străinătate, între ei numărându-se Bartha Sandor și Mădălina Zaharia, și artiști străini, ca Elijah Burgher, Ross Taylor și Jaro Varga.

Este principala galerie care îi reprezintă pe Geta Brătescu și Paul Neagu și prima care a prezentat creațiile lor în context internațional.

În martie 2021, galeria și-a deschis un nou spațiu expozițional în București, la Atelierele Malmaison.

Suprainfinit, axată pe arta conceptuală

Galeria Suprainfinit, care a mai participat la Liste în 2022, evidențiază practicile de artă conceptuală, cu accent pe artiștii din Europa Centrală și de Est, reprezentând artiști emergenți și aflați la mijlocul carierei. Galeria susține lucrări comandate și instalații de mari dimensiuni.

Și-a extins cadrul curatorial cu Sequence – un proiect de vitrine dinamice dedicat în principal proiectelor site-specific.

Galeria poartă numele unui univers plural și utopic creat de colectivul de artiști Apparatus 22. Suprainfinit a fost fondată de Suzana Vasilescu, în 2015, și este condusă împreună cu directorul artistic Cristina Vasilescu.