Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Guggenheim Abu Dhabi, deschis peste cinci ani

Guggenheim Abu Dhabi, deschis peste cinci ani

Mult-așteptatul muzeu Guggenheim Abu Dhabi va fi inaugurat peste cinci ani, a anunțat directorul instituției, Richard Armstrong, aflat la Art Basel.

Armstrong, care va vizita Orientul Mijlociu în curând, a precizat la o conferință de presă: „Credem că ar trebui să fie cinci ani începând de săptămâna viitoare. Pare că totul se leagă, așa că putem spune ceva clar. A fost o perioadă de gestație oarecum lungă”.

Guggenheim Abu Dhabi, avanpost al Solomon R. Guggenheim Foundation, a fost anunțat în 2006.

Muzeul, a cărui clădire este proiectată de reputatul arhitect canadian Frank Gehry, va fi cel mai mare spațiu al Guggenheim, cu aproximativ 30.000 de metri pătrați. El ar fi trebuit să fie inaugurat în 2012, apoi în 2017.

Programul de achiziții pentru acesta a fost unul „foarte activ”, derulat în regiune și la nivel global,după cum a declarat Armstrong. Momentan, în colecția Guggenheim Abu Dhabi există aproximativ 600 de lucrări, unele la o „scară eroică”.

Mai multe detalii, pe theartnewspaper.com

Credit foto:  TDIC și Gehry Partners, LLP