Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Hotel fabulos inaugurat în incinta Palatului Versailles din Paris

Hotel fabulos inaugurat în incinta Palatului Versailles din Paris

Integrat Palatului de la Versailles – într-un corp de clădiri construit în 1681 și destinate încă de pe atunci găzduirii ambasadorilor și diplomaților străini sau, mai târziu, artiștilor – noul hotel de lux  Airelles Château de Versailles, Le Grand Contrôle – propune 14 camere “regale” ambientate cu piese de mobilier de epocă, cu țesături și stofe de interior recreate după modele din arhive, cu tablouri de patrimoniu selectate de istorici de artă, după cum informează pe larg revista Architectural Digest.

Ambientul sofisticat, tip “period room” asigură oaspeților săi nu doar confort luxuos  ci și provocări intelectuale, oaspeții beneficiind și de tururi ghidate gratuite în muzeul-palat, de liber acces permanent în somptuoasele celebre grădini, de microprograme culturale gândite în spiritul culturii epocii Marie Antoinette. Acest proiect își propune să contribuie la redeșteptarea interesului pentru turismul cultural de lux în Franța.

 

Citiţi integral: https://www.architecturaldigest.com/story/versailles-opens-first-ever-hotel-decor-featuring-louis-xvis-personal-style

Credit foto: Courtesy of Le Grand Contrôle/Renée Kemps