Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Tabloul Lady Godiva de John Collier va fi expus la Palatul Versailles
lady godiva

Tabloul Lady Godiva de John Collier va fi expus la Palatul Versailles

O pictură înfățișând-o pe Lady Godiva a fost împrumutată Franței înainte de Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris.

Lucrarea din secolul al XIX-lea a legendei medievale din Coventry a fost pictată de John Collier și a făcut parte din colecțiile Herbert Art Gallery & Museum din oraș. Dar muzeul a declarat că a fost trimisă pentru a fi expusă la Palatul Versailles, pentru a coincide cu evenimentele ecvestre din această vară.

„Această oportunitate prestigioasă permite uneia dintre cele mai prețioase lucrări din Coventry să obțină o expunere internațională”, a declarat curatorul Martin Roberts. „Așteptăm cu nerăbdare să o vedem revenind la Coventry în noiembrie, după ce a captivat publicul din Franța”.

Lady Godiva a fost soția lui Leofric, Contele de Mercia, unul dintre cei mai puternici nobili din Anglia secolului al XI-lea.

Potrivit legendei, Leofric a devenit atât de exasperat de apelurile nesfârșite ale Godivei de a reduce taxele mari din Coventry, încât a declarat că va face acest lucru dacă ea va călări goală prin piața aglomerată. Ea a făcut acest lucru cu părul acoperindu-i tot corpul, cu excepția picioarelor.

Foto credit: Herbert Art Gallery & Museum, „Lady Godiva”, 1898, John Collier (1850-1934)