Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „I Walk the Line. We Walk the Spiral” – 4.000 de euro, strânși într-o licitație silențioasă
lucrare madonna, inspirart, galateca, creart

„I Walk the Line. We Walk the Spiral” – 4.000 de euro, strânși într-o licitație silențioasă

Expoziția „I Walk the Line. We Walk the Spiral”, organizată de creart și galeria de artă contemporană și design Galateca, s-a încheiat pe 29 ianuarie, iar în cadrul ei a avut loc o licitație silențioasă pentru lucrarea „Madonna”, semnată de Cristina Balan și Olesea Muntean, din vânzarea căreia s-au strâns 4.000 de euro.

Banii obținuți au fost virați către organizația de caritate Hospices of Hope Moldova, urmând să fie utilizați în vederea dezvoltării noului centru din Chișinău, dedicat îngrijirii paliative a persoanelor cu boli terminale din capitala Republicii Moldova, precum și asistenței refugiaților din Ucraina.

Persoana care o oferit cea mai mare sumă pentru lucrarea „Madonna” – 4.000 de euro (prețul de pornire fiind de 2.500 de euro) -, este Viorel Godea, potrivit unui comunicat remis curatorial.ro. Lucrarea va fi expusă în noua biserică ortodoxă pe care el o constuiește, în stil arhitectonic contemporan, în satul din care provine – Cornești, din raionul Ungheni.

Expoziția „I Walk the Line. We Walk the Spiral” a fost deschisă la galeria Galateca, în perioada 17 – 29 ianuarie 2023, și a reunit lucrări semnate de patru artiste membre ale colectivul InSpirArt din Republica Moldova: Cristina Balan (fostă Ambasadoare a Republicii Moldova în SUA și artist vizual), Daciana (artistă de origine română, stabilită în Franța), Olesea Muntean și Yuliana Kilchevski.