Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Incursiune în viața lui Caravaggio, într-un film realizat de Michele Placido
umbra lui caravaggio

Incursiune în viața lui Caravaggio, într-un film realizat de Michele Placido

O incursiune în viața pictorului italian Michelangelo Merisi da Caravaggio poate fi făcută odată cu vizionarea filmului „Umbra lui Caravaggio / L’ombra di Caravaggio” realizat de actorul și regizorul Michele Placido.

Avându-i protagoniști pe Riccardo Scamarcio, Louis Garrel, Isabelle Huppert și Micaela Rammazotti, filmul va va putea fi vizionat în cinematografele din România începând cu 8 decembrie.

Într-un peisaj italian din secolul al XVII-lea, lungmetrajul „Umbra lui Caravaggio / L’ombra di Caravaggio” prezintă un fragment din viața renumitului pictor italian, interpretat de Riccardo Scamarcio, care este investigat de Vatican pentru arta sa subersivă și contrară moralei Bisericii.

umbra lui caravaggio, film

Riccardo Scamarcio

Acțiunea filmului este plasată în Italia, spre finalul perioadei Renașterii, când Biserica Catolică a jucat un rol central în modelarea noului peisaj artistic în baroc. Michelangelo Merisi – cunoscut sub numele de Caravaggio (interpretat de Riccardo Scamarcio) – este un artist strălucit și un rebel împotriva regulilor stricte dictate de Conciliul de la Trento, care guvernează reprezentarea artei sacre. După ce află că pictorul folosește prostituate, hoți și vagabonzi ca modele în lucrările sale sacre, Papa Paul al V-lea cere unui agent secret al Vaticanului, Umbra (Louis Garrel), să efectueze o anchetă. Miza o reprezintă grațierea pictorului, cerută ca urmare a condamnării sale la moarte pentru uciderea unuia dintre rivali într-un duel. Umbra își începe investigația sub acoperire asupra lui Caravaggio care, cu viața și cu arta sa, fascinează, supără și subminează.

Michele Placido, celebru pentru rolul comisarului Cattani din serialul „La piovra / Caracatița”, conturează atât momentele cheie ale carierei lui Caravaggio, cât și aspectele mai puțin cunoscute ale vieții lui private.

„Umbra lui Caravaggio / L’ombra di Caravaggio” va avea premiera în cinematografe 8 decembrie, distribuit de Independența Film.