Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Istoricii de artă fac cercetări pentru a afla identitatea unui copil sclav ilustrat într-un portret de secol XVIII

Istoricii de artă fac cercetări pentru a afla identitatea unui copil sclav ilustrat într-un portret de secol XVIII

Mai mulţi istorici de artă fac cercetări pentru a afla identitatea unui copil de origine africană, ilustrat într-un portret de secol XVIII care a fost expus la the Yale Center for British Art (YCBA), apoi retras, din cauza criticilor, arată CNN.

Aproape de momentul respectivelor critici, experţii de la YCBA au demarat o cercetare privind portretul de grup despre care se crede că a fost realizat în 1719, cel mai probabil într-o proprietate a lui Elihu Yale, unul din patronii universităţii, din Londra.

Copilul este pictat purtând un inel de fier cu lacăt, un lucru obişnuit în acea perioadă pentru sclavii deţinuţi de britanici.

Pictura va fi expusă săptămâna viitoare, dar cu un context prezentat de cercetători. Deşi muzeul nu a aflat cine este băiatul din tablou, Courtney J. Martin, directorul muzeului a declarat că investigaţia este “pe o pistă mai sigură decât până acum”.

Credit foto: The Yale Center for British Art via CNN