Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Licitaţia Christie’s dedicată Modernismului şi Impresionismului – vânzări totale de peste 19 milioane de lire sterline
Christie's

Licitaţia Christie’s dedicată Modernismului şi Impresionismului – vânzări totale de peste 19 milioane de lire sterline

Licitația Christie’s din 4 martie dedicată Modernismului şi Impresionismului, care a prezentat opere de De Chirico, Chagall şi Dali, a avut încasări de 19.284.648 de lire sterline.

Una din vedetele evenimentului a fost opera „Scène de cirque”, de Marc Chagall, adjudecată la 1.842.000 de lire sterline. „Piazza d’Italia con Arianna”, de Giorgo De Chirico, a fost adjudecată la 466.200 de lire sterline, iar „Tête de vache”, de Chagall, a ajuns la un preţ de 1.422.000 de lire sterlne. De asemenea, opera „Buste d’homme”, de Pablo Picasso, a fost vândută pentru 831.600 de lire.

În licitaţie au fost prezentate lucrări pe hârtie semnate de Paul Klee, Wassily Kandinsky, Paul Cézanne şi Salvador Dalí, dar şi sculpturi de Pierre-Auguste Renoir, Aristide Maillol, Henri Laurens și Jean (Hans) Arp.

Acestora li s-au alăturat opere dintr-o colecţie privată, semnate de nume mari ale avangardei, precum Otto Freundlich, Walter Dexel şi Otto Dix.