Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Licitaţia de artă modernă şi contemporană organizată de Sotheby’s, vânzări totale de peste 220 de milioane de lire sterline
nympheas

Licitaţia de artă modernă şi contemporană organizată de Sotheby’s, vânzări totale de peste 220 de milioane de lire sterline

Licitaţia de artă modernă şi contemporană organizată de Sotheby’s pe 2 martie, la Londra, care a cuprins opere ale unor maeştri ai artei contemporane, a generat, în prima parte, un total de 192.161.150 de lire sterline, arată Sotheby’s.

„L’empire des lumières”, pictată în 1961 de René Magritte, a fost vândută pentru 59.422.000 de lire sterline, stabilindu-se astfel un record pentru artist.

O vedetă a licitaţiei a fost „Nymphéas”, de Claude Monet, adjudecată cu 23.228.500 de lire sterline. Lucrarea „Buste de femme accoudée, gris et blanc”, de Pablo Picasso, a fost vândută pentru 11.968.300 de lire sterline, iar „Massif de chrysanthèmes”, de acelaşi Monet, a fost vândută pentru 8.291.500 de lire sterline.

„Garrowby Hill”, creație semnată de David Hockney, a fost adjudecată la preţul de 14.093.950 de lire sterline.

Per ansamblu, în seara de 2 martie, când au fost stabilite recorduri pentru debutanții Shara Hughes, Flora Yukhnovich, Hilary Pecis și Robert Nava, casa Sotheby’s a obținut un total de 221,4 milioane de lire sterline.

Citiţi şi: http://curatorial.ro/arta/capodopera-lui-magritte-lempire-des-lumieres-in-licitatie-la-sothebys-pe-2-martie/

Credit foto: Sotheby’s