Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Licitaţia „Laugh now but one day we’ll be in charge”, vânzări totale de peste 2,5 milioane de lire sterline

Licitaţia „Laugh now but one day we’ll be in charge”, vânzări totale de peste 2,5 milioane de lire sterline

Licitaţia „Laugh now but one day we’ll be in charge” organizată de casa Christie’s, unde mai multe lucrări de Banksy au avut cele mai mari adjudecări, a înregistrat vânzări totale de peste 2,5 milioane de lire sterline.

Cel mai de succes lot a fost „Girl with Balloon”, de Banksy, adjudecat contra sumei de 378.000 de lire sterline, urmat de o altă lucrare semnată de misteriosul artist – „Choose your Weapon”, cumpărată pentru 239.400 de lire sterline.

Opera „Banksquiat (Grey)”, o reverenţă la adresa lui Jean -Michel Basquiat, a fost adjudecată contra sumei de 163.800 de lire, iar „Christ with Shopping”, un Iisus care ţine pachete de cumpărături pe crucifix, a fost vândută pentru 151.200 de lire sterline.

Lucrarea „Pumpkin 2000 (Red)” realizată de legendara Yayoi Kusama a fost cumpărată pentru 40.320 de lire sterline.

Licitaţia s-a desfăşurat pe parcursul primei jumătăți a lunii martie şi a avut ca scop includerea lui Banksy într-un grup de artişti din secolul 21. De altfel, titlul licitaţiei este un citat pe care artistul l-a prezentat public, în stilul său caracteristic.

În total, încasările s-au ridicat la  2.615.886 de lire sterline.