Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Licitaţia organizată de muzeul Ermitaj pentru opere în format NFT a strâns 440.000 de dolari

Licitaţia organizată de muzeul Ermitaj pentru opere în format NFT a strâns 440.000 de dolari

Prima licitaţie organizată de muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg pentru opere în format NFT (Non-Fungible Token) , care s-a încheiat pe 7 septembrie a strâns 440.000 de dolari, scrie publicaţia cointelegraph.com.

Potrivit sursei citate, suma cea mai mare pentru care a fost achiziţionată o criptocopie a unei opere a fost de 150.500 de dolari – preţul de adjudecare pentru “Madonna Litta”, de Leonardo DaVinci.

Cointelegraph citează un reprezentant al Ermitaj, care a declarat că încasările licitaţiei revin muzeului, în ruble, excepţie făcând costurile adiţionale, legate de procesul de licitaţie în sine.

Vânzarea variantei digitale a capodoperelor a avut loc pe piaţa Binance NFT. Pe lângă “Madonna Litta”, de Leonardo da Vinci, au mai fost licitate“Judith”, de Giorgione, “Liliac”, de Vincent van Gogh, “Compoziţie VI”, de Wassily Kandinsky şi “Colţ de grădină la Montgeron”, de Claude Monet.

Lucrările au fost realizate în două copii – una rămâne muzeului, iar alta a fost în licitaţie. Toate copiile au fost semnate de directorul muzeului, Mikhail Piotrovsky.