Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lina Lapelytè, premiată cu Leul de Aur, expune la Lafayette Anticipations
lafayette anticipations

Lina Lapelytè, premiată cu Leul de Aur, expune la Lafayette Anticipations

Lina Lapelytè, premiată cu Leul de Aur la ediţia din 2019 a Bienalei de la Veneţia, îşi va prezenta expoziţia inedită, „The Mutes”, la Lafayette Anticipations.

Expoziţia are ca punct central muzica, iar conceptul chestionează structurile de putere, construcţiile sociale şi tradiţia muzicală occidentală.

La prima sa expoziţie în Franţa, Lapelytè aduce un performance muzical inedit, care include persoane fără educaţie muzicală, unele chiar afone, reunite într-un cor care va străbate spaţiul desemnat prezentării operelor. Astfel, artista pune sub semnul întrebării ideea de armonie.

Un peisaj cu urzici

Spaţiul de expunere este transformat într-o „mare” de urzici, plante cunoscute pentru faptul că irită pielea celor care le ating, dar care au şi proprietăţi binefăcătoare, deseori trecute cu vederea.

Versurile care vor fi cântate de acest cor improvizat sunt inspirate din cartea lui Sean Ashton, „Living in A Land”, un volum autobiografic în care autorul povesteşte ce n-a făcut niciodată şi ce nu va mai repeta vreodată în viaţa sa.

În ansamblu, „The Mutes” celebrează polifonia, ascultarea activă, forţa individuală de expresie şi posibilitatea asamblării unor voci diferite într-un cor.

Expoziţia este deschisă în perioada 23 iunie – 24 iulie.

Credit foto: Lafayette Anticipations