Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrare monumentală realizată de Cristian Sida, inaugurată în Aubusson
cristian sida - mural

Lucrare monumentală realizată de Cristian Sida, inaugurată în Aubusson

Lucrarea „Aubusson vu par Cristian Sida” a fost inaugurată în localitatea franceză, recent, în cadrul Fête de la Musique.

Potrivit artistului, lucrarea care măsoară 70 de metri pătrați reprezintă „un colaj de referințe culturale și geografice subiective”, transpuse pe pânză cu acril, spray, marker, vernis.

Un artist cunoscut în spaţiul cultural francez

Cristian Sida este unul din cei mai în vogă artiști vizuali români contemporani, cu zeci de expoziții în țară și în străinătate. Pe lângă numeroase expoziții în galerii franceze, în ultimii ani a finalizat o serie de picturi murale monumentale care colorează clădirile din Mericourt, în regiunea Nord Pas de Calais, în cadrul unui proiect al muzeului Louvre / Lens.

În 2012 a fost invitat de onoare al orașului francez Saint-Lô, pentru a realiza o lucrare monumentală de 12 metri pentru Primărie, în cadrul Festivalului Internațional Taches-Taches.

Artistul participă la proiecte de anvergură în Franţa, unde a susținut, ca lector invitat, mai multe conferințe la Université Paris 8 și la École Supérieure d’Art de Lorraine (Metz).