Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrarea “Lumânărarul”, de Victor Man va fi expusă, din 9 septembrie, la Muzeul de Artă Recentă

Lucrarea “Lumânărarul”, de Victor Man va fi expusă, din 9 septembrie, la Muzeul de Artă Recentă

Lucrarea “Lumânărarul”, de Victor Man, ulei pe lemn și ulei pe pânză, din colecția Ovidiu Șandor, va fi expusă, începând din 9 septembrie, la Muzeul de Artă Recentă (MARe) din Capitală, în cadrul proiectului “Sejur la MARe”.

În cadrul acestui program, în locul creaţiei unui artist, ce face parte din colecția permanentă a muzeului, este instalată o altă lucrare, de același artist, într-o expunere temporară (un sejur).

Lucrarea ”Lumânărarul” (2010 – 2011) înlocuiește în acest interval lucrarea ”Iluminație” (2002), anunţă reprezentanţii muzeului, pe Facebook.

În cazul acestui diptic”partea din stânga, realizată pe pânză, e o magmă vibrată carnal de albastru-turcoaz închis, în timp ce partea din dreapta, realizată pe lemn, pe fondul unor tușe semi-transparente lasă lumina să construiască jumătatea de craniu culcat, ca pe o mască, ca pe o cagulă sau cască de soldat, când un craniu, de fapt, e demascarea ultimă” arată prezentarea picturii publicată de reprezentanţii muzeului bucureştean.

Accesul pentru a vedea această operă este inclus în preţul biletului.

Credit foto: Facebook/MARe