Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lucrări ale artistei Hristofenia Cazacu, pictor scenograf, la Muzeul de Artă Constanța
hristofenia cazacu, muzeul de arta constanta

Lucrări ale artistei Hristofenia Cazacu, pictor scenograf, la Muzeul de Artă Constanța

Lucrări ale artistei Hristofenia Cazacu (1929 – 2022), reputat pictor scenograf, vor fi expuse la Muzeul de Artă Constanța în perioada 28 octombrie – 5 noiembrie.

Vernisajul expoziției are loc cu prilejul Zilei Demnității, considerată a doua zi naţională a Greciei, când sunt comemorați eroii căzuţi în lupta antifascistă.

Vor fi expuse operele de artă create de Hristofenia Cazacu, pictor scenograf și scenograf la peste 150 de spectacole susținute pe scenele Operei Române din Iași, Operetei de Stat din București, Operei Naționale din București, Timișoara, Galați, Constanța, Botoșani și Craiova, pe scena Teatrului Național din Weimar, a Operei Naționale din Russe și a Operei Populare din Sarajevo, Germania, Elveția, Statele Unite ale Americii, China, Olanda și Luxemburg. A fost medaliată cu premii în întreaga sa activitate, inclusiv cu Medalia „Meritul Cultural Clasa I”.