Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Lucrări de top ale artiștilor expresioniști din grupul Die Brücke, scoase la licitație în mai multe etape

Lucrări de top ale artiștilor expresioniști din grupul Die Brücke, scoase la licitație în mai multe etape

Lucrări de top ale grupului de artiști Die Brücke din colecția Gerlinger sunt scoase la licitație în mai multe etape.

Colecția, care constă din aproximativ 1.000 de obiecte, este una dintre cele mai mari și mai cunoscute ale expresionismului german, a anunțat marți casa de licitații din München Ketterer Kunst.

Die Brücke, fondat la Dresda

Accentul se pune pe lucrările lui Erich Heckel, Ernst Ludwig Kirchner, Karl Schmidt-Rottluff și Fritz Bleyl, care au fondat Die Brücke la Dresda în 1905, anunță site-ul sueddeutsche.de.

Antreprenorul din Würzburg Hermann Gerlinger și soția sa, Hertha, au colecționat picturi, desene, acuarele, gravuri pe lemn, gravuri, litografii, sculpturi și numeroase documente încă din anii 1950. Colecția a fost expusă în muzee timp de decenii.

„Acum a sosit momentul să punem lucrările la dispoziția următoarei generații de colecționari”, a explicat Hermann Gerlinger. „Prin munca sa, tânăra generație își va găsi propria abordare față de artiștii Brücke și arta Brücke”.

Inițial sunt planificate patru cataloage speciale și apoi o vânzare pas cu pas în aproximativ patru ani. Potrivit casei de licitații, de încasările din vânzările la licitații vor beneficia trei organizații non-profit.

Foto credit: Ketterer Kunst/ Ernst Ludwig Kirchner, „Das blaue Mädchen in der Sonne”, 1910, ulei pe pânză