Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Mai multe obiecte vechi, printre care un almanah din 1875, cărţi şi o monedă – descoperite sub piedestalul statuii lui Robert E. Lee din Richmond, Virginia

Mai multe obiecte vechi, printre care un almanah din 1875, cărţi şi o monedă – descoperite sub piedestalul statuii lui Robert E. Lee din Richmond, Virginia

Toate acestea se aflau într-o aşa-zisă “capsulă a timpului”, care a fost deschisă miercuri, arată CNN.

De altfel, postul afiliat CNN, WTVR, a prezentat întregul proces. Cutia este creată din plumb, iar obiectele din interior erau umede, aşa că experţii au făcut eforturi să le conserve cât mai bine, prin îngheţare.

Mai mulţi muncitori au descoperit cutia pe 17 decembrie, când demontau piedestalul statuii lui Robert E. Lee

Statuia ecvestră, care cântăreşte 12 tone, a fost îndepărtată în septembrie, când a fost subiect de proteste legate de justiţia socială în Richmond, fosta capitală a Confederaţiei. Printre obiectele din cutie se numără o carte care avea cuvântul “iubire” scris pe ea, o monedă şi un plic de pânză care conţine o hârtie ce a fost, probabil, fotografie.

Istoricii cred că respectiva cutie a fost pusă în acest loc pe 27 octombrie, 1887 şi obiectele din ea au fost donate de rezidenţi ai Richmondului din acea vreme.

Statuia lui Lee este pusă în depozit, până când vor exista planuri legate de noua sa localizare.

Credit foto: CNN