Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Marea Britanie impune o interdicţie de transportare în afara Regatului Unit pentru o operă de Cézanne evaluată la 10 milioane de lire
cezanne

Marea Britanie impune o interdicţie de transportare în afara Regatului Unit pentru o operă de Cézanne evaluată la 10 milioane de lire

Marea Britanie impune o interdicţie de transportare în afara Regatului Unit pentru o operă de Cézanne evaluată la 10 milioane de lire sterline, informează artnews.com.

Lucrarea lui Paul Cézanne, „Ferme Normande, Été (Hattenville)”, din 1882, este una dintre cele mai valoroase opere de artă supuse acestei constrângeri şi a fost împrumutată către Courtauld Gallery din 1980. Această măsură impusă de guvernul britanic include şi acordarea unei perioade, până în iulie, pentru instituţiile publice din Regat, pentru a achziţiona opera.

Lucrarea este una dintre cele patru opere ale lui Cézanne care ilustrează peisajul normand

Aceasta a fost iniţial achiziţionată de Victor Chocquet, colecţionar de opere impresioniste şi oficial al guvernului francez la acea vreme. Mai târziu, în 1937, a ajuns în posesia lui Samuel Courtauld care apoi a transferat opera unui proprietar anonim.

Export Reviewing Committee for Art Council England a subliniat că această pictură are legături adânci cu istoria britanică şi este mărturia unor „evoluţii-cheie în cariera (lui Cézanne – n.r.)”.

Credit foto: Art News