Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Met Gala 2022 – „In America: An Anthology of Fashion”
bolhagenrococo © dario calmese, 2021. image courtesy of the metropolitan museum of art

Met Gala 2022 – „In America: An Anthology of Fashion”

Met Gala, denumită oficial Costume Institute Gala sau Costume Institute Benefit, marchează anul acesta expoziția „In America – An Anthology of Fashion”, ultima dintre cele două părți care aduc un omagiu modei americane.

Considerat cel mai important eveniment de modă la nivel internațional, gala de strângere de fonduri pentru Costume Institute al Metropolitan Museum of Art are loc anul acesta, din nou, în prima luni din mai.

Prima parte a expoziției, intitulată „In America: A Lexicon of Fashion”, a debutat în septembrie, după Met Gala 2021, care a avut loc în acea lună din cauza pandemiei.

Anna Wintour, redactorul-șef Vogue SUA, creatorul de modă Tom Ford, președinte al Council of Fashion Designers of America, și Adam Mosseri, șeful Instagram, sunt din nou co-președinți onorifici ai evenimentului.

Cod vestimentar – „Gilded Glamour”

Met Gala 2022 va avea loc pe 2 mai. De regulă, anterior pandemiei, gala avea loc în prima zi de luni din mai.

Tema de anul acesta este „In America: An Anthology of Fashion”. Codul vestimentar este „Gilded Glamour” (strălucire aurie, n.r.), inspirat de Epoca de Aur  în New York, 1870 – 1890.

Co-președinți ai Met Gala sunt anul acesta actorii Blake Lively, Ryan Reynolds, Regina King și Lin-Manuel Miranda. Ca în fiecare an, la eveniment vor fi prezente staruri din muzică și film, profesioniști din industria modei și nu numai.

A doua parte a expoziției de la Costume Institute al Met va debuta după gală, pe 7 mai. Aceasta este prezentată ca abordare a problemelor de justiție socială, identitate și diversitate.

Expoziția „In America: An Anthology of Fashion” va fi deschisă până pe 5 septembrie 2022.

Credit foto: Dario Calmese/ Metropolitan Museum of Art