Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Minimalism sau Maximalism?

Minimalism sau Maximalism?

harpersbazaar.com lanseazǎ urmǎtoarea ȋntrebare: Minimalism sau Maximalism? Se pare cǎ anul 2020, cu tot ce a ȋnsemnat el, a dat naștere unui nou stil ȋn materie de design de interior: Maximalism, anul 2021 urmând a ȋmbrǎca aceastǎ nouǎ hainǎ a multitudinii de obiecte de décor, de mobilier și culoare. Prin definiție, maximalismul reprezintǎ o reacție la minimalism, o esteticǎ a excesului, o aglomerare de stiluri și elemente din diferite perioade.

Minimalismul reprezintǎ o mișcare artisticǎ importantǎ apǎrutǎ ȋn arta vesticǎ de dupǎ al doilea Rǎzboi Mondial, ȋmbrǎțișatǎ de foarte mulți oameni, și care a devenit un stil de viațǎ, un crez; acesta a acaparat, de asemenea, și foarte multe domenii. Şi totuși, iatǎ cǎ lucurile nu pot rǎmâne mereu la fel, oamenii au nevoie de schimbare constantǎ, mai ales cǎ, fiind nevoiți sǎ petreacǎ mai mult timp ȋn spațiul intim și cald al caselor lor, Less is more a devenit More is more.

Culori vibrante, obiecte de artǎ, geometrie, texturi, mozaicuri, broderie, luminǎ și bun gust pot convieţui armonios ȋn jurul nostru și ne pot oferi acel sentiment de “acasǎ”.

 

Citiţi integral: https://www.harpersbazaar.com/uk/culture/lifestyle_homes/a35427044/minimalism-vs-maximalism-which-is-more-stylish/

Credit foto:  Lex Faure on Unsplash