Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Modelare de ceramică live, la evenimentul „Nervurile lutului într-un centimetru de timp”
rocade

Modelare de ceramică live, la evenimentul „Nervurile lutului într-un centimetru de timp”

Evenimentul „Nervurile lutului într-un centimetru de timp”, cu Doru Arăzan Jr. și Anca Banu, reuneşte, pe 26 iunie, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, modelarea de ceramică şi poezia.

„Nervurile lutului” este o provocare la „poezie la două mâini”: cuvânt și pământ. Într-o prestație recitativă, pe de o parte, și modelatoare în lut pe de alta, Doru Arăzan Jr. – recitatorul – va fi acompaniat de Anca Banu „la ceramică”.

O metaforă pentru zidurile dintre noi

Frământarea omului de a construi este obiectivată prin simbolul zidului: soliditate, obstacol, protecție, graniță, separare, intimitate, ordine, vecinătate. Un zid de lut crud va fi construit pe parcursul interpretării, împreună cu publicul, pentru a conștientiza capacitatea comunităților de „a fi impreună”, construind.

Doru Arăzan Jr. este scriitor, poet, muzician și ceramist, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Este un creator al exprimărilor artistice complementare.

Anca Banu este filolog, artist ceramist, entertainer de copii. Iubește arta în toate formele sale.

Volumul de poeme „Un centimetru de timp”, de Doru Arăzan Jr., a apărut la editura Școala Ardeleană, în 2021, și este prefațat de Dan Ungureanu.

Evenimentul este cuprins în Rocada Artelor, un festival multi-anual, organizat de Asociația Rocade, în parteneriat cultural cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca, ce se bazează pe ideea complementarității expresiilor artistice, indiferent de forma de manifestare.