Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeele Aman, Storck și Macovei, deschise în perioada 1 – 3 iunie
colectia ligia și pompiliu macovei, biblioteca mmb

Muzeele Aman, Storck și Macovei, deschise în perioada 1 – 3 iunie

Muzeul Theodor Aman, Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, Palatul Suțu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul George Severeanu, Muzeul Victor Babeş, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” și Muzeul Nicolae Minovici, aflate în structura Muzeului Municipiului București, vor putea fi vizitate în perioada 1 – 3 iunie 2023.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în unele dintre aceste muzee și case memoriale a fost pregătit un program special.

Copiii sunt invitați să participe pe 1 iunie la Clubul de Lectură MMB care va avea loc la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151), atelier propus de Muzeul Municipiului București și Asociația De Basm. Atelierul „Cornute cosmonaute” o va avea ca protagonistă pe scriitoarea Carmen Tiderle care pregătește un work & funshop de poezie pentru copii cu lectură, inspirație și creație. Copiii vor citi poezii și vor afla cum pot scrie o poezie reușită. Înscrierile se fac prin e-mail pe adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro.

Povești în grădina Casei Filipescu-Cesianu

Echipa de povestitori „A fost odată” îi invită pe copii la Treasure Hunt să descopere traseul „Români de poveste”, să rezolve indiciile și să afle povestea românilor care au pus țara noastră pe harta lumii: Mihai Eminescu, Ion Creangă, I. L. Caragiale, Nadia Comăneci, Smaranda Brăescu, Ecaterina Teodoroiu și Constantin Brâncuși.

Este un traseu de vizitare inedit în care nu numai că vor descoperi „Români de poveste”, ci vor avea parte și de jocuri și surprize.

La Palatul Suțu (bd. Ion C. Brătianu, nr 2), primii vizitatori vor primi gratuit broșura „Călătoria lui Puf la țară” – un traseu tematic dedicat copiilor ce poate fi completat în expoziția „Lumea satului în pictura românească”. Expoziția prezintă o amplă selecție de opere de artă din colecția Pinacotecii București, iar traseul oferă vizitatori prilejul de face o călătorie în timp prin satul românesc de altădată. La Muzeul George Severeanu (str. Henri Coandă 26), se găsește spre vânzare la stand cartea pentru copii „Istorii de colecție. Traseu tematic în expoziția permanentă a Muzeului George Severeanu”, lansată recent.

În perioada 1 – 3 iunie, muzeele vor putea fi vizitate în intervalul orar 10:00 – 18:00 (Observatorul Astronomic, între 14:00 și 22:00).

Pe 4 iunie 2023, muzeele din structura Muzeului Municipiului București vor fi închise. Vizitele vor fi reluate miercuri, 7 iunie (luni și marți sunt zile fără program cu public), iar Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” va fi redeschis începând cu 6 iunie.

Foto: Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei/ curatorial.ro