Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Muzeul Bauhaus, desemnat „Muzeul Anului” în Germania

Muzeul Bauhaus, desemnat „Muzeul Anului” în Germania

Criticii de artă germani au numit Muzeul Bauhaus din orașul Dessau „Muzeul Anului”, scrie agenția DPA.

Reprezentanții secțiunii germane a Asociației Internaționale a Criticilor de Artă (AICA) au prezentat certificatul sâmbătă seară, potrivit asociației.

„Conceptul actual nu se axează în mod logic pe incunabule de artă și design, ci pe activități de predare și învățare, punând accent pe procesele creative în locul mitului Bauhaus”, a spus juriul.

5.000 de critici, în AICA

Barbara Steiner, director și membră a Consiliului de administrație al Fundației Bauhaus Dessau, a fost încântată de recunoașterea stilului încă tânăr al muzeului, care a fost inaugurat în 2019. „Faptul că renumiți critici de artă au ales noul Muzeul Bauhaus din Dessau drept Muzeul Anului 2020 este un omagiu special pentru munca noastră”, a spus ea.

Mai mult de 200 de autori, jurnaliști și publiciști sunt reprezentați de secțiunea germană AICA. La nivel international, în jur de 5.000 de critici sunt implicați în asociație.

În 2019, Germania a marcat 100 de ani ai mișcării Bauhaus – curent fondator în arhitectura contemporană.

Şcoala de design Bauhaus a început în 1919, după Primul Război Mondial. Şcoala de artă s-a mutat de la Weimar la Dessau, unde – odată ce naziştii lui Hitler s-au mutat în primăria locală – Bauhaus a fost închis. S-a întâmplat în 1933, anul în care Hitler a venit la putere, punând capăt „Republicii de la Weimar”, o scurtă perioadă de democraţie între cele două războaie mondiale din Germania care a început în 1919 şi, la fel ca şcoala Bauhaus de la Weimar, s-a încheiat 14 ani mai târziu.