Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul Boijmans Van Beuningen din Rotterdam și-a deschis în premieră depozitele publicului
muzeu rotterdam

Muzeul Boijmans Van Beuningen din Rotterdam și-a deschis în premieră depozitele publicului

Muzeul Boijmans Van Beuningen din Rotterdam propune vizitatorilor o experiență inedită în lumea artei. De sâmbătă, aceștia pot intra în depozit, o construcție gigant în formă de vapor, acoperită de sticlă, care găzduiește 151.000 de opere de artă pe care publicul le poate admira în integralitate.

Doar 7% din colecția instituției este expusă publicului, restul operelor fiind închise în depozit, a explicat pentru AFP Sjarel Ex, directorul muzeului. Vizitând depozitul, publicul nu va urma un scenariu bine stabilit de curator, ci va descoperi lucruri noi, spune el.

Scopul acestui demers este de a întreține colecția muzeului rămânând deschisă publicului, care va putea să asiste și la restaurări.

Chiar dacă unele muzee propun un acces limitat în spațiile lor de depozitare, Depozitul Boijmans Van Beuningen este primul de această mărime din lume în care vizitatorii vor putea vedea opere „ascunse”, spune arhitectul Winy Maas, cel care a conceput clădirea.

Costul proiectului este estimat la 92 de milioane de euro, în principal finanțări din donații private, scrie Le Figaro.

Foto credit: Muzeul Boijmans Van Beuningen