Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Muzeul Fotografiska va deschide spații în Berlin, Shanghai și Miami

Muzeul Fotografiska va deschide spații în Berlin, Shanghai și Miami

Fotografiska, un muzeu privat de fotografie, se va extinde la Berlin, Shanghai și Miami. În afară de acele spații, cel din Berlin va fi cel mai mare, cu o suprafață de 5.300 de metri pătrați, într-un fost magazin universal, anunță artnews.com.

Fotografiska este în proces de extindere, cu planuri de a adăuga trei noi spații până în 2023.

Muzeul privat a anunțat că plănuiește să deschidă noi spații în Berlin, Miami și Shanghai în următorii ani. Muzeele din Berlin și Shanghai sunt programate să fie deschise în al treilea trimestru al anului 2022, în timp ce la Miami va fi deschis în al doilea trimestru din 2023.

Dintre cele trei, muzeul din Berlin va fi cel mai mare. Herzog & de Meuron, firma din spatele noului muzeu M+ de la Hong Kong, a fost angajată să extindă acoperișul clădirii modernizate, un fost magazin universal, în timp ce Studio Aisslinger va renova interiorul.

Amplasat într-un depozit cu un singur etaj, cel din Miami va fi, de asemenea, foarte așteptat, având în vedere proximitatea sa față de destinații din lumea artei, cum ar fi Rubell Collection și Superblue. Colecționarul Mera Rubell a numit muzeul „o victorie extraordinară pentru Miami”. Muzeul din Shanghai va fi, de asemenea, amplasat într-un depozit.

Fotografiska s-a lansat pentru prima dată la Stockholm în 2010 și s-a extins ulterior la New York și Tallinn în 2019. A devenit cunoscut pentru ofertele sale de top, inclusiv pentru evenimentele recente dedicate lui Andy Warhol și Ruth Orkin la New York.