Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzeul Regal de Arte Frumoase din Anvers, redeschis după 11 ani de lucrări de renovare
antwerp,,belgium, ,20,september,2022:,the,renovated,royal,museum

Muzeul Regal de Arte Frumoase din Anvers, redeschis după 11 ani de lucrări de renovare

Muzeul Regal de Arte Frumoase din Anvers va fi redeschis pe 24 septembrie, după 11 ani de lucrări de renovare și modernizare, iar noul spațiu va permite instituției să își prezinte colecția de artă modernă de talie mondială.

În interiorul palatului neoclasic construit la finalul secolului 19, nou renovatul muzeu se arată contemporan. Per ansamblu, lucrările de renovare au costat guvernul flamand 100 de milioane de euro.

Muzeul a câștigat 21.000 de metri pătrați pentru expoziții, odată cu modernizarea, suprafața expozițională crescând cu 40%.

Aripa de artă modernă este complet albă, scrie artnetnews.com, iar designul a fost creat de firma olandeză KAAN Architects.

muzeul regal de arte frumoase anvers

„Au fost luate decizii îndrăznețe”, a spus directorul general Carmen Willems. „Am avut câteva puncte centrale importante în abordarea noastră: vrem să invităm vizitatorii să privească diferit și să vadă mai mult. Facem asta, printre altele, arătând lucrările de artă într-un mod neconvențional”.

Colecția Muzeului Regal de Arte Frumoase

Colecția Muzeului Regal de Arte Frumoase cuprinde 8.400 de piese în principal de artă belgiană, flamandă și olandeză începând cu secolul 15. Printre artiștii ale căror lucrări sunt găzduite aici se numără Jan van Eyck, Rogier Van der Weyden, Lucas Cranach the Elder și Rubens.

În perioada renovării, care s-a prelungit 5 ani față de planul inițial, patru mii de lucrări de artă ale muzeului s-au aflat în turneu prin lume, în timp ce 130 de picturi și sculpturi au fost restaurate.

Focusul pe noua aripă îl vor reprezenta moderniști belgieni ca James Ensor, Luc Tuymans și Rik Wouters, muzeul deținând cele mai ample colecții ale acestor artiști. În plus, o expoziție temporară va prezenta o donație de 57 de desene ale artistului Michel Seuphor, originar din Anvers.

Echipa curatorială a muzeului pregătește diverse expoziții, ce vor fi anunțate în următoarele luni.