Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Muzică meditativă în muzee din Leicester
abbey pumping station

Muzică meditativă în muzee din Leicester

Vizitatorii a două muzee din Leicester pot experimenta sonorităţi captivante. Unitățile senzoriale nou instalate la Abbey Pumping Station și la Muzeul și Galeria de Artă din Leicester oferă oamenilor șansa de a se conecta cu o gamă largă de peisaje sonore, inclusiv cântece de păsări și sunete relaxante.

Unitățile senzoriale, care sunt finanțate de Arts Council England, sunt gratuite pentru toți vizitatorii muzeului.

Consiliul a spus că este un spațiu în care oamenii pot medita.

Muzeele, locuri de reflecţie şi relaxare

Abbey Pumping Station, o instalație alimentată cu energie solară din grădina senzorială Forget Me Knot, oferă o gamă de cântece ale păsărilor sau sunete care evocă trecutul industrial al sitului.

Instalația mobilă a Muzeului și Galeriei de Artă din Leicester încurajează ascultătorii să se relaxeze și să se cufunde în colecții.

Joanna Jones, şefa Consiliului departamentului de artă şi muzee, a declarat: „Muzeele pot fi locuri de reflecție, relaxare și inspirație pentru mulți oameni, iar aceste postări sonore sunt concepute pentru a cufunda vizitatorii într-o experiență senzorială, pentru a inspira interesul față de colecții și în general, pentru bunăstare”.