Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Nicolae Romanițan, la Borderline Art Space din Iași
afis nicolae romanitan, dezvrajit

Nicolae Romanițan, la Borderline Art Space din Iași

Artistul clujean Nicolae Romanițan expune o serie de lucrări de pictură la Borderline Art Space din Iași, începând cu 5 octombrie, ora 18:00. Curatoriată de Horia Lipot, expoziția intitulată „Dezvrăjit” poate fi vizitată până pe 1 noiembrie.

Nicolae Romanițan pictează adesea pe suporturi precare, găsite sau recuperate, iar lucrările lui sunt definite în primul rând de o autenticitate frapantă, de nostalgia unei tactilități și materialități pregnante, ca răspuns tocmai la preconizata lor obsolescență într-o lume inevitabil accelerată spre imaterialul complet, sec.

Multe dintre subiectele, materialele alese, iar uneori chiar tehnicile folosite de Nicolae Romanițan – precum desenul hașurat în pix – sunt specifice generației lui. Scenele lui par stilistic o fuziune îngrijită, a designului grafic și picturii.

Nicolae Romaniţan (n.1991) este un artist multidisciplinar care explorează diferite realităţi precum jocurile video, seriale de animație/filme, reviste, manuscrise medievale și alte medii uitate, căutând o corespondență cu evenimentele istoriei recente sau pur și simplu pentru a scoate în evidență lumea materială a unor simboluri cu o iconicitate puternică sau artefacte cât mai tactile. Este într-o continuă căutare a legăturilor istoriei artei cu posibilele realități alternative. Reușește să dezvăluie semnificații profunde, în anumite momente concentrându-se asupra aspectelor mai întunecate ale vieții, văzute în mod profund existențial, infuzat cu ironie. În practica de atelier, pictează și desenează, însă abordează și arta digitală sau fotografia în proiecte specifice.