Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „NO A.I.”, expoziție de grafică și pictură Tudor Stancu la Galateca
tudor stancu

„NO A.I.”, expoziție de grafică și pictură Tudor Stancu la Galateca

„NO A.I.”, expoziție de grafică și pictură Tudor Stancu, va fi vernisată la galeria Galateca în 14 februarie, la ora 19:00.

Tudor Stancu, absolvent al Facultății de Arte Decorative, secția Design, de la Universitatea Națională de Arte București, propune, prin desenele pe pânză și obiecte utilitare, o confruntare om – mașină.

tudor stancu1

Pe lângă expozițiile de grup la care a participat până acum, Tudor Stancu este autorul restaurării logo-ului și realizării proiectului grafic pentru trofeul festivalului internațional Cerbul de Aur – edițiile 2018 și 2019.

„La Tudor Stancu, urbanul este resortul ce-l definește în seria de lucrări din expunere. Își extrage motivele tematice cu o ușurință specifică artiștilor urbani, deoarece trăiește ancorat în universul artei urbane. Privește spectacolul luminii de jos în sus, abordare rar întâlnită la generația lui. Caută și găsește soluții de exprimare ale temelor actuale ale artei contemporare”, spune artistul Francisc Chiuariu, fost cadru didactic.

Mircia Dumitrescu afirmă: „Cu mare plăcere, am urmărit evoluţia artistică a lui Tudor Stancu, cred că de la primele manifestări artistice. Traiectul evolutiv al lucrărilor denotă seriozitate, forţă și o curiozitate accentuată, manifestată prin încercările de a se apropia de cultura modernă”.

Expoziția „NO A.I.” va fi deschisă până la 23 februarie, în fiecare zi, între orele 11:00 și 19:00, la Galeria Galateca.