Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Norbert Filep: Chronicles from the Habitable Zone, la galeria Sector 1
norbert filep

Norbert Filep: Chronicles from the Habitable Zone, la galeria Sector 1

Noua expoziție solo a artistului Norbert Filep, intitulată „Chronicles from the Habitable Zone”, va fi vernisată la galeria Sector 1 de la Combinatul Fondului Plastic, pe 2 noiembrie, de la ora 18:00.

„Chronicles from the Habitable Zone”, deschisă până pe 20 decembrie, prezintă trei noi serii de lucrări conceptuale ale artistului, plecând de la fenomene, descoperiri, masurători și observații din domeniul astronomiei. Printr-un de-click personal, artistul încearcă o posibilă subiectivizare a rezultatelor științifice care afirmă, cu nemăsurabilă veridicitate existența de procese complexe în câmpul astronomic. Totodată, lucrările incorporează curiozitatea intrinsecă a naturii umane, de a descoperii și a înțelege dimensiunea vastă și plurivalența universului din care facem parte, se arată în prezentarea expoziției.

Practica lui Norbert Filep s-a concentrat în ultimii ani pe folosirea desenului pentru a reflecta asupra unor procese informaționale, într-o eră hiper digitalizată. Desenul devine din nou unealta principală a artistului, care codifică informația științifică sub noi forme artistice. În acest caz, el țintește domeniul astronomiei, teritoriul exo-planetar, spațiul extra-terestru devenind locul lui de joacă.

Despre Norbert Filep

Norbert Filep este un artist vizual care lucrează și trăiește în Cluj-Napoca. Practica lui conceptuală folosește desenul ca mecanism central pentru a aborda abstracția. Prin acumulare și repetare, lucrările sale reconstruiesc, redefinesc și reflectă asupra diferitelor procese de creare și structurare a informațiilor. A avut expoziții personale la MV Sci-Art, Timișoara, Mie Lefever Gallery, Gent, Sector 1 Gallery, București, Matca Art Space și The Paintbrush Factory, Cluj-Napoca.
Lucrările sale se regăsesc în colecțiile Muzeului Național de Artă Contemporană din București, Muzeului de Artă Recentă/ MARe București, dar și în colecții private din străinătate.