Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Nou sezon la MNAC: 35.000 de fluturi negri, aluzii politice pe lemn și pânză, tribut Ecaterina Vrana / galerie foto
mnac, curatorial.ro

Nou sezon la MNAC: 35.000 de fluturi negri, aluzii politice pe lemn și pânză, tribut Ecaterina Vrana / galerie foto

Mii de fluturi negri, manifestare a monstruozităților prin care trece lumea, aluzii politice pe lemn și pânză și instalații ce fac trimitere la intervenția omului asupra naturii sunt highlight-urile noului sezon expozițional al Muzeului Național de Artă Contemporană, ce va fi inaugurat pe 25 mai.

Noul sezon se remarcă printr-o puternică prezență internațională – „Klaas Kloosterboer: Rescrieri, revederi, înlocuiri” și instalația „Black Cloud” a artistului mexican Carlos Amorales, ambele la parterul MNAC; „Theodoulos Gregoriou: Geografie mentală: Constelații”, la etajul al patrulea, și „Indigo (despre Ecaterina Vrana)”.

La etajul întâi al muzeului rămâne expoziția „Puls 22”, cu achizițiile noi ale MNAC, iar la etajul al doilea, cea a depozitului, „Leviathan”.

„Este un sezon interesant, pentru că va avea trei participări internaționale. Expoziția lui Carlos Amorales reprezintă o extensie a celei de-a cincea ediții a bienalei de artă contemporană Art Encounters de la Timișoara. Tot la parter, în spațiul de intrare, vecin cu Sala de Marmură, va fi expoziția unui artist olandez, Klaas Kloosterboer, pictor și sculptor foarte cunoscut în Olanda și reprezentantiv pentru tipul de plasticitate, de limbaj pe care îl practică artiștii olandezi. La etajul patru vom avea o instalație a lui Theodoulos Gregoriou, un artist cipriot-francez, care a studiat în România. Am fost colegi, practic, în secții paralele, la Institutul de Arte Plastice din acea vreme. El a rămas foarte legat de România și a fost foarte dornic să aibă o prezență aici. Va prezenta o instalație multimedia care face referire la istoria Ciprului, la ecologie. Așadar, sunt trei artiști ce vin din trei zone geografice diferite, foarte diverși, semnificativi pentru cultura pe care o reprezintă”, a explicat, în urmă cu o lună, Călin Dan, directorul MNAC, pentru curatorial.ro.

Curatorial.ro a vizitat noile expoziții în avanpremieră și oferă câteva imagini. Programul detaliat poate fi consultat aici.

klaas kloosterboer, 1, mnac, curatorial.ro

Klaas Kloosterboer @ MNAC, curatorial.ro

klaas kloosterboer, mnac, curatorial.ro

Klaas Kloosterboer @ MNAC, curatorial.ro

carlos amorales, mnac, curatorial.ro

Carlos Amorales @ MNAC, curatorial.ro

plus 22, mnac, curatorial.ro

Puls 22, MNAC, curatorial.ro

plus 22, 1, mnac, curatorial.ro

Puls 22, MNAC, curatorial.ro

ecaterina vrana, 1, mnac, curatorial.ro

„Indigo (despre Ecaterina Vrana)”, MNAC, curatorial.ro

ecaterina vrana, 2, mnac, curatorial.ro

„Indigo (despre Ecaterina Vrana)”, MNAC, curatorial.ro

ecaterina vrana, fotografii din arhiva personala, mnac, curatorial.ro

Fotografii din arhiva personală a Ecaterinei Vrana, MNAC, curatorial.ro

theodoulos gregoriou, 1, mnac, curatorial.ro

Theodoulos Gregoriou, MNAC, curatorial.ro

theodoulos gregoriou, 2, mnac, curatorial.ro

Theodoulos Gregoriou, MNAC, curatorial.ro

theodoulos gregoriou, mnac, curatorial.ro

Theodoulos Gregoriou, MNAC, curatorial.ro